MENU
klinika

Projekti

Greqia miraton ndërtimin e një aeroporti tjetër në Kretë

22.02.2019 - 11:19

Greqia të enjten nënshkroi një koncesion, duke lejuar një konsorcium greko-indian të ndërtonte një aeroport të ri në Kretë, ishullin e saj më të madh.

Ariadne Airport Group, një ndërmarrje e përbashkët midis aeroporteve GMR të Indisë dhe kontraktorit grek, GEK Terna, iu dha kontrata për projektin e aeroportit Kasteli prej 850 milionë euro (962.71 milion dollarë) vitin e kaluar.

Ajo ka nevojë për leje nga parlamenti dhe autoritetet e konkurrencës para fillimit të ndërtimit.

Që nga viti 2010, Greqia ka bërë disa përpjekje për të ndërtuar aeroportin e ri në Kasteli për të zëvendësuar aeroportin e Heraklionit, i dyti më e madh në aspektin e trafikut, por që me zor përballon trajtimin e 6.7 milionë pasagjerëve, kryesisht turistë, që kalojnë çdo vit.