MENU
klinika

Pse nisni proces anëtarësimi në BE?

Korrigjimi i kufijve, analisti amerikan me tone të forta

13.02.2019 - 10:17

Ndryshimi i kufijve mes Kosovës dhe Serbisë ka marrë edhe vëmendjen e analistit amerikan Danierl Serwer.

Ai shprehet se ndryshimi i kufijve nuk duhet të ndodhë, pasi sipas tij kudo që ka ndryshime kufinjsh ka telashe.

“Nuk ka nevojë për një korrektim kufijsh. Çfarëdo ndryshimi kufijsh, përjashtimisht atyre të vegjël, është i rrezikshëm.

Mendoj që kudo ku ka ndryshime kufijsh flet që vendet nuk janë në gjendje të bëjnë trajtimin e duhur për qytetarët pakicë.

Kjo menjëherë iu diskualifikon nga antarësimi në BE. Pse doni ta nisni një proces drejt BE-së kur e diskualifikoni vetveten? Por, gjithashtu shkakton edhe probleme regjionale”, u shpreh Serwer.