MENU
klinika

Nga marina sovjetike

Typhoons, nëndetësja më e madhe që depërton përmes akullit polar

18.04.2019 - 20:39

Projekti 941 ose nëndetësja e klasës Akula është një nëndetëse raketore balistike me fuqi bërthamore të vendosur nga marina sovjetike në vitet 1980.

Me një zhvendosje të zhytur prej 48000 tonësh, Typhoons është një nga llojet më të mëdha të nëndetëseve që është ndërtuar ndonjëherë.

Akula është projektuar për të nisur raketat e tyre nga relativisht afër bashkimit sovjetik duke i lejuar ata të veprojnë në veri të rrethit arktik, ku forcat sovjetike ajrore dhe detare mund t’i mbronin ata.

Nëndetëset ishin projektuar me një anije të përforcuar që ishte e aftë të depërtonte përmes akullit polar.

Më poshtë gjeni videon nga nëndetsja: