MENU
klinika

Lista e komisionerëve në KZAZ

Padia e PD dhe LSI për KQZ, Kolegji Zgjedhor hedh short

29.05.2019 - 10:36

Kolegji Zgjedhor ka hedhur short për padinë e PD dhe LSI kundër KQZ.

Kjo padi do të shqyrtohet nga trupa gjykuese e përbërë nga Lindita Sinanaj, kryetare dhe anëtarët; Artur Malaj, Tomorr Skreli, Ridvan Hado dhe Astrit Kalaja.

kqz mbledhje konica.al
kqz mbledhje konica.al

Më 23 maj KQZ refuzoi të regjistronte anëtarët e PD e LSI në KZAZ me argumentimin se partitë nuk janë subjekt zgjedhor, dhe nuk janë më parti parlamentare.

Ndërkaqë, PD dhe LSI ankimuan dje vendimin e KQZ për mos-regjistrimin. PD dhe LSI kërkojnë shfuqizimin e vendimit të KQZ-së.