MENU
klinika

Shkresa

Anulimi i zgjedhjeve/ Meta letër Kuvendit: Veprimet kundër Presidentit…

22.06.2019 - 16:56

Shkresës së kryetarit të Komisionit, Ulsi Manja presidenti Meta i është përgjigjur përmes një letre.

Në përgjigjen e tij në lidhje me shfuqizimin e datës së zgjedhjeve, Meta thotë se dekreti është marrë në mbështetje të plotë me dispozitat Kushtetuese dhe se dekreti është në fuqi dhe i botuar në Fletoren Zyrtare.

Meta thekson se duke qenë se dekreti është botuar në Fletoren Zyrtare, atëherë është i detyrueshëm për zbatim nga të gjithë, përfshirë edhe Kuvendin.

Ai e quan “proces të rremë”, procedurat e nisura nga ky komision për të rrëzuar dekretin e tij për anulimin e zgjedhjeve, duke theksuar se një proces i tillë është i “orientuar verbërisht politikisht” dhe se nuk i shërben aspak zgjidhjes së krizës.