MENU
klinika

Kundërshton akuzat

Britani/ Johnson: S’po kërkoj Brexit pa marrëveshje

12.06.2019 - 16:23

Boris Johnson ka thënë se nuk është duke synuar Brexit pa marrëveshje në fushatën e tij për lidershipin e konservatorëve.

“Vonesa do të thotë humbje, vonesa do të thotë Corbyn”, tha ai, duke thënë se Mbretëria e Bashkuar duhet të largohet nga BE më 31 tetor.

Por Kancelari Philip Hammond tha se ishte “e pamundur” të largohej deri atëherë.

“Parlamenti nuk do të lejojë një largim pa marrëveshje nga BE, dhe përvoja jonë deri tani ka sugjeruar që mund të mos jetë aq e lehtë të pajtohet me një marrëveshje në Parlament”, – Tha Hammond.

Ndërkohë, Sekretari i brendshëm Sajid Javid, i cili tha se do të ishte i gatshëm të largohej pa një marrëveshje nëse alternativa nuk ishte Brexit, gjithashtu do të luajë rolin e tij tek deputetët të mërkurën.

Johnson dhe Javid janë të fundit nga 10 kandidatët e konkursit që nisën zyrtarisht fushatat e tyre për punën e udhëheqësit të Partisë Konservatore dhe kryeministrit, përpara votimit të parë të deputetëve të konservatorëve.

Johnson konsiderohet si kryesues në garë, me më shumë përkrahje nga deputetët e konservatorëve se çdo kandidat tjetër.

Boris Johnson është akuzuar për ” të mos patur guxim për t’u përballur me njerëzit” në garën e udhëheqjes konservatore, duke shmangur intervistat dhe duke refuzuar të konfirmojë pjesëmarrjen e tij në një debat të BBC me kandidatët e tjerë.

Johnson u kritikua në mënyrë të nënkuptuar nga disa nga rivalët e tij,.