MENU
klinika

Korça e serenatave

“Karnavale 12” gjurmë në fotografi

10.06.2019 - 14:52

   Për të dymbëdhjetin vit radhazi, grupe nga Shqipëria dhe jo vetëm, sollën performancat e tyre dhe fabulat e përzgjedhura, në qytetin e serenatave.

Në Korçë, karnavalet kanë filluar të festohen para vitit 1940. Pas ndërprerjes në vitet ’60-të, sërish, Korça është qyteti i parë që rizgjoi këtë traditë, që nga viti 1992, duke e kthyer madje edhe në manifestim ndërkombëtar.

Festivali, që shënoi çeljen e sezonit turistik të qytetit juglindor, mblodhi të gjithë korçarët e plot vizitorë të tjerë, të huaj dhe jo vetëm, duke shpalosur kësisoj, vlerat kulturore, krahas mikpritjes së ngrohtë korçare.

 

Fragmente: