MENU
klinika

Akuzat për presidentin francez

Macron kundër Gjermanisë?

25.06.2019 - 14:44

Kreu i delegacionit konservator të Gjermanisë në Parlamentin Evropian tha se presidenti francez Emmanuel Macron kishte miratuar një qëndrim “anti-gjerman” dhe ishte “duke bërë gjithçka që mundet për të shkatërruar demokracinë evropiane” duke kundërshtuar Manfred Weberin si president të Komisionit.

Macron ka thënë në mënyrë të përsëritur se ai kundërshton Spitzenkandidat sepse ka “eksperiencë” dhe “besueshmëri” të pamjaftueshme.

Por eurodeputeti gjerman Daniel Caspary i tha Spiegelit se presidenti francez po bënte gjithçka të mundshme për “shkatërrimin e sistemit evropian të partisë”.

Caspary argumentoi se sjellja e presidentit francez e bën atë të duket sikur po sillet në një mënyrë “anti-gjermane”.

“Nuk shoh një bosht franko-gjerman”, tha Caspary, një anëtar i Bashkimit Kristian Demokratik të Angela Merkel, i cili është pjesë e PPE. “Në vend të kësaj, unë shoh një Macron revizionist duke bërë gjithçka që mundet për të shkatërruar demokracinë evropiane”.

“Ne po luftojmë për të mbajtur të paprekur procesin e kandidimit të plumbit dhe për të pasur Manfred Weber si president të Komisionit Evropian,” shtoi Caspary.

Kryetarja e CDU e Gjermanisë, Annegret Kramp-Karrenbauer, ka thënë se partia konservatore “do të qëndrojë ende pranë Manfred Weber”, përkundër mbështetjes së zvogëluar të kandidaturës së tij midis udhëheqësve kombëtarë.