MENU
klinika

Ruajtja e trashëgimisë

Berat/ Ekspozitë me veshje kombëtare

29.09.2019 - 19:13

Në Ditën Kombëtare të Trashëgimisë në qytetin e Beratit u zhvillua ekspozita me veshje popullore në Muzeun Etnografik.

Kryebashkiaku i Beratit, Ervin Demo i cili mori pjesë në këtë ekspozitë theksoi se veshjet kombëtare janë padyshim një pasuri e madhe e kombit.

“Sa herë i shohim mahnitemi njëlloj”, theksoi ai.

“Ruajtja dhe promovimi i vlerave kulturore janë obligim i secilit prej nesh dhe një mundësi shumë e mirë për të rritur atraktivitetin turistik”, shtoi kryebashkiaku.

Ndërkaq, si mënyrë promovimi e veshjeve popullore, Muzeu hapi edhe një garë për fotografinë më të mirë, ku qytetarët u ftuan të provojnë veshjet e ndryshme që ruhen në muze.