MENU
klinika

VIDEO

Ky është deputeti serb që do pavarësinë e Kosovës!

11.09.2019 - 17:19

Lideri i Partisë Demokratike Liberale të Serbisë, Çedomir Jovanoviç asnjëherë nuk e ka fshehur qëndrimin e tij për Kosovën si një shtet i pavarur nga Serbia, me gjithë të drejtat e saj legjitime.

Në një nga seancat e zakonshme  plenare në Parlamentin e Serbisë, Jovanoviç nëpërmjet një fjalimi drejtuar Aleksandër Vuçiç ka kërkuar sërish një Kosovë të lirë.

Jovanoviç i ka kërkuar Vuçiç të bëjë paq me Kosovën e mbi të gjitha të bëjë paqee me veten e tij dhe vetë brenda Serbisë.

Ndërkaq në fjalim githashtu lideri i Partisë Demokratike Liberale ka përmendur dhe taksën që Kosova i ka vendosur Serbisë, duke kërkuar dhe një herë që kjo hisori të harrohet.

kolana e librave

Sipas Jovanovic paqja duhet të vijë nga Kosova dhe Serbia dhe nga asnjë vend tjetër sepse të gjithë nxisin konfliktin dhe nuk mbështesin aspak marrveshjen e paqes.

Duket se në Parlament asnjë prej pjesëmarrësve të tjerë nuk është duke folur duke krijuar kështu një qetësi absolute.

Ndërkaq kryeministri i Serbisë, Vuçiç, nuk bënë asnjë veprim dhe duket shumë i qetë.