MENU
klinika

Procesi i Integrimit

Merkel ‘ndez’ Shqipërinë: Gjermania ju thotë ‘Po’ për negociatat

18.09.2019 - 20:01

“Nuk mund të flas për vendet e tjera, pasi ato vendosin vetë, por së pari mund të them për pozicionin gjerman, i cili lidhet me Bundestagun gjerman.

Qeveria ka dhënë një rekomandim pozitiv me për të dy vendet me specifikat e veta, si për Maqedoninë e Veriut ashtu dhe për Shqipërinë, por është Bundestagu ai që do të vendosë dhe besoj së shpejti do të kemi një vendim.”

Kjo ishte deklarata e Kancelares së Gjermanisë, Angela Merkel, gjatë konferencës për shtyp me kryeministren e Serbisë, Ana Brnabiç.

kolana e librave

Numri një i Gjermanisë e bëri këtë deklaratë, pasi u pyet nga gazetarët lidhur me opinionin e Francës dhe Holandës, që janë dy vendet skeptike për zgjerimin e BE.

Merkel zgjodhi të mos flasë për vendet e tjera, por tha se Gjermania ka dhënë vendim pozitiv.