MENU
klinika

UNESCO paralajmërim

Belgjika jo më mesazhe antisemite

27.10.2019 - 14:09

      UNESCO ka bërë me dije, se së fundmi, ka kërkuar shpjegime të hollësishmë nga Belgjika, për disa disa vizatime me përmbajtje antisemite. Sikur mësohet nga institucioni, po të tilla klishe mund të përdoren gjatë edicionit të vitit 2020, në Karnavalet e Alostit, çfarë nxit kështu zemërimin e organizatave hebreje.

 

Karnavalet e Alostit, që do të mbahen në fund të muajit shkurt, në këtë qytet flamand mes Gentit dhe Brukselit, janë pjesë e listës së trashëgimisë në UNESCO, prej vitit 2010.

Polemikat që ngjallën karnavalet e shkuara, ato të vitit 2019, përbëjnë një kërcënim tashmë për këtë event, që të mos jetë më vlerë kulturore që mbrohet nga UNESCO.

 

Kjo, për shkak të një paradë të karnavaleve, gjatë të cilës parakaloi një karrocë me karikaturat e hebrenjve ortodoksë, të ulur mbi thasët e mbushur me florinj.