Efektet e helmimit nga ushqimi ndryshojnë nga një person në tjetër.
Dikush përjeton shtrëngime në stomak e dikush tjetër të vjella dhe diarre. Pa lënë mënjanë efekte të tjera si marrje mëndsh dhe dehidratimin.
- Ja çfarë duhet të konsumoni për t’u ndierë më mire:
–Çaji i mentes– përdoret shumë në aromaterapi. Ka efekt relaksues dhe qetëson trupin.Lehtëson spazmat dhe dhimbjen.
–Uthulla e mollës– qetëson traktin gastro-intestinal në stomak. Ka natyrë alkaline dhe nuk i lejon bakteret të “pushtojnë” stomakun. Parandalon shumimin e mikroorganizmave që kanë shkaktar helmimin e ushqimit.
–Uji– diarreja është një nga pasojat e helmimit ushqimor. Gjatë kësaj kohe, trupi humbet shumë lëngje dhe dehidratohet. Eliminon toksinat dhe bakteret e tjera që do të përshpejtojnë shërimin.
–Karbon aktiv (ushqimor)-lufton gazrat dhe dhe substancat e padëshëriuara që dëmtojnë trupin.
– Limoni– prania e aciditetit zhduk bakteret duke përshpejtuar shërimin.
– Mollët– lehtësojnë urthin dhe parnadalojnë acidin refluks. Përmbajnë susbastnca që shkatërrojnë bakteret shkaktare të diarresë dhe mikroorganizmat që shkaktojnë dhimbje stomaku.
– Bananet– kaliumi ndihmon në lehtësimin e efekteve anësore të helmimit ushqimor. Ndihmon gjithashtu të merrni veten shpejt.
– Borziloku– gjethet e borzilokut të përziera me një lugë gjelle mjaltë janë një trajtim efektiv për infeksionet në fyt dhe stomak. Vetëm pas disa orësh do ta ndieni veten shumë më mirë.
– Kumini– farat e tij qetësojnë lëngjet në stomak. Shtoni disa fara në supë për të përshpejtuar procesin e shërimit.
–Xhinxheri-Ka efekte të shkëlqyera kundër sëmundjeve të aparatit tretës. I kombinuar me mjaltin ai është një trajtim i mirë për dhimbjen dhe reduktimin e inflamacionit.