MENU
klinika

Kërkoi rikthimin në detyrë

KLGJ refuzon gjyqtarin e skandalit seksual

29.10.2019 - 10:47

Këshilli i Lartë i Gjyqësorit ka rrëzuar kërkesën e gjyqtarit Guximtar Boçi, i cili kishte kërkuar rikthimin në detyrë, pasi u shkarkua nga detyra në vitin 2016 nga KLD për shkak të një skandali seksual.

Ish-gjyqtari Boçi ka drejtuar kërkesa në mënyrë të përsëritur në KLD prej 09.06.2017 e në vazhdim duke kërkuar rikthimin në detyrë, por kërkesa e tij nuk janë marrë në shqyrtim.

kolana e librave

Kërkesa e parë është drejtuar në datën 9 qershor 2017, ndërsa kërkesa e fundit që i drejtohet organit të ri KLGJ mban datën 20 dhjetor 2018.
Shkarkimi i gjyqtarit Boçi u mbështet në disa fakte të bëra publike në media, në një emision investigativ, ku ai akuzohej për afera seksuale dhe korrupsion pasiv.

Gjyqtari i Gjirokastrës u pezullua nga detyra nga KLD e cila u njoh nga Prokuroria e Krimeve të Rënda me faktin se ndaj Boçit kishte nisur një hetim për veprën penale të korrupsionit pasiv.

"...është në gjendje të mirë shëndetësore"

Pedagogia me Covid-19, zv.rektori: Nuk ka vend për panik!

Infektohet me COVID-19 pedagogia

Mbyllet dega e ekonomikut në Gjirokastër

Dy pacientë shtrohen në Infektiv

Tjetër rast me COVID-19 në Sarandë

Në Seman zbatohet distancimi social

Shiu ‘tremb’ turistët në Dhërmi