MENU
klinika

Tradita e 25 viteve

Verë dhe gështenja/ Turistët rrëmbehen pas Pogradecit

03.11.2019 - 17:12

Qyteti i Pogradecit përjetoi këtë fundjave festën e përvitshme të verës dhe gështenjave, e cila është kthyer në traditë prej 25 vitesh.

Ajo nisi si një festë e vogël nga një grup pogradecaresh e nga viti në vit u zgjerua duke u kthyer në një prej festave tradicionale të zonës.

Simboli i kësaj feste është hapja e buteve të verës, ku qindra qytetar turist dhe të ftuar të tjerë shijojnë verën e sapo zbrazur nga butet.

Prodhimi i verës mbetet një tradite për qytetin e Pogradecit, ndërsa verërat pogradecare ndër vite kanë marrë edhe çmime ndërkombëtare.

Qytetarët kërcejnë dhe shijojnë festën

Rama publikon pamje nga Karnavalet në Korçë

U takua me autorët e krimit në Elbasan dhe qëndruan bashkë në një hotel

U vra dhe u hodh në rezervuar, zbulohen lëvizjet e 25-vjeçarit