MENU
klinika

Dvorani zgjidhet automatikisht

Kush janë anëtarët e KED?

05.12.2019 - 14:01

Presidenti i Republikës hodhi sot shortin për zgjedhjen e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi për 2020, pas përfundimit të afatit të këshillit ekzistues që drejtohet nga Ardian Dvorani.

Procesi u zhvillua live dhe nën monitorimin e Avokatit të Popullit dhe Ambasadorëve.

Nuk ishin pjesë e shortit gjyqtari Besnik Muçi, gjyqtarët e Apelit të Durrësit Arben Vrioni dhe Arjan Balliu, si dhe gjyqtarët Aleks Nikolli dhe Skënder Damini.

Anëtarët e rinj të Këshillit të Drejtësisë

Nga Gjykata Kushtetuese u zgjodhën:

-Fiona Papajorgji, anëtarja e parë e zgjedhur me short;

-Vitore Tusha, anëtarja e dytë e zgjedhur me short;

-Marsida Xhaferllari, anëtare zëvendësuese në KED që përfaqëson Gjykatën Kushtetuese.

Nga Gjykata e Lartë:

-Zgjidhet automatikisht Ardian Dvorani, pasi ishte i vetmi kandidat;

-Zëvendësues nuk ka.

Nga Prokuroria e Përgjithshme ku ishin paraqitur 11 kandidatë u zgjodhën:

-Arta Marku-anëtare;

-Bilbil Mete -anëtari zëvendësues.

Nga Gjykatat e Apelit u zgjodhën:

-Miranda Andoni- anëtare e parë;

-Saida Dollani- anëtare e dytë;

-Nazmi Troka- anëtar zëvendësues.

Nga Prokurorët e Prokurorive pranë Gjykatave të Apelit u zgjodhën:

-Ludovik Dodaj- anëtari i parë;

-Fatjona Memçaj -anëtare e dytë;

-Nezir Gjoka- anëtari zëvendësues.

Nga Gjykatat Administrative u zgjodh:

-Arjan Qafa-anëtar;

-Marjana Helshani-zëvendësuese.

Rezultatet përfundimtare do të bëhen publike në faqen zyrtare të Presidencës.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Çfarë ka vendosur grupi i PS-së?

Sot votohet për Prokurorin e Përgjithshëm

Emrat që hiqen nga lista pas shkresës së KLGJ

Hidhet shorti/Ja anëtarët e rinj të KED

Kush është Doloreza Musabelliu?

Konfirmohet në detyrë ‘prokurorja e hekurt’