MENU
klinika

"Arkeologu i vogël" buzëqesh

Muzeu Kombëtar me fëmijët e prekur nga tërmeti

09.12.2019 - 19:50

      Muzeu Historik Kombëtar u zhvendos aty ku ndodhen fëmijët e prekur nga tërmeti i 26 nëntorit. Për t’iu rikkthyer atyre buzëqeshjen dhe jo vetëm për fëmijët e sistemuar në hotelin “Casa” në Durrës, por të gjithëve banorëve aty, u prezantuan projektet “Muzeu Lëvizës” dhe “Arkeologu i vogël”.

 


Fëmijët kaluan disa orë duke u njohur me historikun e disa prej objekteve të trashëgimisë kulturore, nëpërmjet ekspozitës me objektet e riprodhuara. Po ashtu, ata patën mundësinë të ishin arkeologë për një ditë dhe të bëjnë zbulimet e tyre për epokat kryesore historike shqiptare. Po ashtu, ata vizatuan, ngjyrosën dhe bënë forma me plastelinë etj.

kolana e librave

Përmes këtyre aktiviteteve kulturore dhe argëtuese, me njohuri të reja për historinë, kjo është një mënyrë educative për të rikthyer tek ata gëzimin fëminor.