MENU
klinika

Fitimi

Për herë të parë pas 1940, Amerika eksporton naftë

09.12.2019 - 08:35

Për herë të parë që prej vitit 1940, për plotë një muaj, Amerika eksportoi më shumë naftë të papërpunuar dhe produkte të rafinuara te naftës sesa importoi.

Shtyrë nga prodhimi i naftës më të lehtë sintetike, eksportet neto amerikane patën një mesatare prej 89,000 fuçi në ditë gjatë muajit Shtator, që është diferenca midis 8.7 milion të importuar dhe 8.8 milion që eksportoi.

Rafineritë amerikane prapë mbështeten fort tek nafta e huaj e papërpunuar.

6.8 miliardë dollarë janë marrë në tregun e brendshëm

Borxhi 12 Mld Usd, Qeveria sytë nga shqiptarët

Raporti i Oxfam/ Skema të pasigurta, të paprovuara

BBC: Synimet zero neto ‘joreale’

Gjendja e Bankës së Shqipërisë dhe projeksionet

Sejko: Një ecuri e plogësht e tregut të punës

Nga Financial Times/ Mbi 16 trilionë dollarë

Aksionet globale të borxhit me rendiment negativ