MENU
klinika

Zbatimi i fiskalizimit

“Kërko kuponin tatimor”/ Ribursimi i qytetarëve

17.01.2020 - 14:34

Aktualisht jemi në prag të zbatimit të fiskalizimit dhe Shqipëria duket se është gati të ndërmarrë një hap të ri për tatimin mbi vlerën e shtuar, TVSH-në. Qëllimi i gjithë kësaj është nxitja e dhe edukimi i qytetarëve për të kërkuar kuponin tatimor.

Kjo është një skemë e cila po zbatohet në Maqedoninë e Veriut dhe në këtë kuadër Administratat Tatimore të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut kanë nisur shkëmbimin e përvojave.

Delina Ibrahimaj, Drejtore e përgjithshëm e Tatimeve dhe homologia Sanja Lukarevska, prezantuan në një takim të përbashkët në Shkup, qasjet e secilës administratë në politikat fiskale, të cilat synojnë formalizimin e ekonomisë dhe ndërgjegjësimin e publikut për përfitimet që sjell formalizimi, në zhvillimin e një vendi.

“Shqipëria, e cila është në prag të zbatimit të fiskalizimit, po përgatitet për të zbatuar të njëjtën skemë si Maqedonia e Veriut, e cila nxit lëshimin e kuponit tatimor nga ana e ofruesve të mallrave dhe shërbimeve, falë kërkesës së qytetarëve të interesuar për ta tërhequr atë”– bën të ditur Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve.

Pas këtij takimi të parë do të nënshkruhet në Tiranë një Memorandum Bashkëpunimi mes dy Administratave Tatimore.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Financat nuk tërhiqen nga afati

Fiskalizimi nis në janar 2020, testimi në tetor

"Kostot e instalimit janë të larta"

Fiskalizimi nis me biznesin e madh