MENU
klinika

Vonohet mbledhja e të ardhurave

Taksa/ Francë-SHBA ende pa zgjidhje zyrtare

28.01.2020 - 10:50

Franca pranoi të vonojë mbledhjen e të ardhurave nga taksa e re mbi kompanitë dixhitale, një lëshim ndaj Amerikës, e cila pretendon se vënia e taksës ka shënjestruar vetëm gjigandët Amerikanë të teknologjisë si Google dhe Amazon, dhe kërcënon të kundërpërgjigjet me tarifa ndaj mallrave Franceze.

Të dy vendet shpresojnë të arrinë një zgjidhje zyrtare nga fundi i këtij viti. Steven Mnuchin, sekretari amerikan i thesarit paralajmëroi Britaninë dhe Italinë të ndalin planet e tyre mbi taksën dixhitale, ose për ndryshe “ne do të kemi bisedime të ngjashme me ta”- tha ai.

Për më shumë lajme klikoni në www.konica.al

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Heqja e taksës për produktet franceze

Francë-SHBA marrëveshje brenda dy javëve?


Nga Financial Times/ Udhëheqësit e G7 duhet të përmbushin premtimin e tyre

Zinxhirët e furnizimit janë çelësi për një rimëkëmbje globale

Nga 30 qershori në treg kartëmonedha e re

Guvernatori: Erdhi si nevojë e zhvillimit ekonomik të vendit

Nga Bloomberg/ Pandemia nuk ka ndihmuar aspak

Sa ka kushtuar lufta tregtare SHBA – Kinë?

Pandemia ka penguar pagesat dhe investimet e mëdha

Rënie e dukshme e investimeve kineze në BE

Nga Financial Times/ Si reaguan tregjet globale

Rezerva Federale paralajmëron politikë më të ashpër monetare