MENU
klinika

4 qytetet që përfitojnë nga projekti

BERZH jep 105 mln € për zhvillimin e turizmit

16.02.2020 - 19:50

Berat, Korça, Fier dhe Shkodër janë katër qytetet që do të përfitojnë fonde të konsiderueshme për zhvillimin ekonomik dhe turistik të tyre. Lajmi është bërë i ditur nga Ministri i Turizmit Blendi Klosi i cili u shpreh nga Durrësi se ky program përfshin financim nga BERZH, BE por edhe fonde nga buxheti i shtetit, dhe synon përmirësimin e infrastrukturës e tyre duke çuar përpara turizmin dhe ekonomitë përkatëse.

“Ky projekt është shumë i rëndësishëm pasi nëpërmjet këtij bashkërendimi të fondeve të Qeverisë shqiptare dhe fondeve të ardhura si kredi nga Banka për Zhvillim Evropian, por dhe nga fondet që vijnë si grande nga Bashkimi Evropian ne do të kemi shumë mundësi që ti investojmë në dy aspekte. E para shumë e rëndësishme, infrastruktura. Jam këtu për të vazhduar të bëjë avokatin e hotelierëve të zonës së Golemit dhe Shkëmbit të Kavajës.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Do të doja shumë që në fillim të sezonit turistik të kishim mundësi të tregonim që kontributin e madh të hotelierëve shqiptarë ne e përkthejmë dhe e transformojmë në mbështetje buxhetore dhe investime konkrete. E pranojmë që të gjithë së bashku që turizmi është një ekonomi, është një industri, por që ka nevojë për mbështetje financiare për të prodhuar më shumë para, për të realizuar misionin e tyre, për të krijuar më shumë vende pune, për të prodhuar më shumë para, për të prodhuar më shumë mirëqenie në këtë destiancion që është unik”, tha Ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi.

Ky program ka një buxhet të përgjithshëm në vlerën e 105 milion euro, ku 40 milion euro si kontribut i BE-së, ndërsa BERZH do të sigurojë burime shtesë deri në 60 milionë Euro dhe 5 milion Euro që do të sigurohen përmes institucioneve financiare lokale. Ai gjithashtu synon që t’i bëjë më atraktive pasuritë kulturore, natyrore dhe të tjera për turistët.