MENU
klinika

Përgjigjet ortopedi

Çdo natë kam ngërçe në këmbë. Si t’i shmang?

08.02.2020 - 10:56

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: Përshëndetje, çdo natë zgjohem nga ngërçe të rënda në shputën e këmbës sime (tani njëra, tani tjetra). Ato zgjasin më shumë se 10 minuta, gjatë së cilës përpiqem ti  bëj ushtrime. Unë do të doja këshilla se si t’i shmang ato. Unë nuk bëj një aktivitet fizik intensiv, në fakt unë bëj një punë zyre.

Përgjigjet ortopedi: Ato që përshkruani mund të jenë spazma të dhimbshme që prekin muskujt e këmbëve – në veçanti muskujt binjakë – për të cilat shpesh nuk është e lehtë të identifikohet shkaku me siguri, megjithëse në shumicën e rasteve nuk është simptomë e rëndë për shëndetin. Mundësia e vuajtjes nga ajo rritet me moshën, në gratë shtatzëna ose në ato që mbingarkojnë tepër gjymtyrët e poshtme. Për parandalim do të ishte e këshillueshme të ndiqni një dietë të shëndetshme, hidratim adekuat dhe të mos neglizhoni marrjen e kripërave minerale, në veçanti të magnezit dhe kaliumit

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.