MENU
klinika

Gjykim apo hetime të mëtejshme

Gjykata vendos sot për çështjen ‘Kajmaku’

11.02.2020 - 10:31

Sot do të zhvillohet në orën 10:30 seanca në Gjykatën e Tiranës për çështjen e ish- kryebashkiakut të Vorës, Agim Kajmaku.

Mësohet se Gjykata do të vendosë nëse çështja do të kalojë për gjykim apo për hetime të mëtejshme ndërkohë prej muajsh Kajmaku është në kërkim. Ai u denoncua nga PD se kishte fshehur dënimin në Greqi për falsifikim parash. Greqia e shpalli të pafajshëm por ishte e vërtetë që në vitin 2003 ai ishte shpallur në kërkim për falsifikim të kartëmonedhave dhe nuk u kap pasi kishte ikur në Shqipëri.

kolana e librave

Por në formularin e dekriminalizimin ai e fshehu këtë rast dhe më pas ai u shkarkua nga detyra e kryebashkiakut pak muaj pasi e kishte marrë detyrën. Ai u shpall në kërkim pasi kur KQZ e shkarkoi, ai vijoi të bëjë kryebashkiakun duke firmosur shkarkimin e dy nënkryetarëve të Bashkisë Vorë, Laureta Omerni dhe Hekuran Brahimajn duke zgjedhur Gent Picarin në këtë post, i cili u shkarkua pak ditë më parë.

Në të gjitha seancat në Gjykatë Kajmaku nuk ka qenë i pranishëm por përfaqësohet nga avokati ndërkohë që është në arrati. Prokuroria e akuzon ish- kryebashkiakun për 3 vepra penale ”Falsifikim i vulave, stampave ose formularëve”. ”Falsifikim i dokumentave” dhe ”Kryerja e funksionit pas dhënies fund të detyrës”.