MENU
klinika

Pacientët me COVID-19

Çfarë duhet të dinë mjekët mbi opsionet terapeutike

09.04.2020 - 15:32

Nuk ka ilaçe ose terapi të tjera të aprovuara nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave e SHBA FDA për të parandaluar ose trajtuar COVID-19.

Menaxhimi aktual klinik përfshin masat e parandalimit dhe kontrollit të infeksionit dhe kujdes përkrahës, përfshirë oksigjenin shtesë dhe mbështetjen mekanike të ventilimit kur tregohet. Udhëzimet e përkohshme për menaxhimin mjekësor të COVID-19 do të jepen së shpejti nga Paneli i Udhëzimeve të Trajtimit të Departamentit të Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore.

Remdesivir

Remdesivir është një ilaç intravenoz hetues me aktivitet të gjerë antiviral që pengon përsëritje virale përmes ndërprerjes së parakohshme të transkriptimit të ARN-së dhe ka aktivitet in vitro kundër SARS-CoV-2 dhe aktivitetit in vitro kundër betacoronaviruseve të lidhura. Informacioni në lidhje me provat klinike të remdesivir është në dispozicion në ikonën ClinicalTrials.govexternal.

kolana e librave

Hydroksilklorina dhe klorokuina

Hidroksilklorina dhe klorokuina janë ilaçe me recetë me gojë që janë përdorur për trajtimin e malaries dhe kushteve të caktuara inflamatore. Hidroksilklorina dhe klorokuina janë nën hetim në provat klinike për profilaksinë para ekspozimit ose pas ekspozimit të infeksionit SARS-CoV-2, dhe trajtimin e pacientëve me COVID-19 të butë, të moderuar dhe të rëndë. FDA lëshoi një Autorizim të Përdorimit të Urgjencës (EUA) për të autorizuar përdorimin e klorokinës dhe hidroksilklorikekseksionit të jashtëm nga Stoku Kombëtar Strategjik për trajtimin e të rriturve dhe adoleshentëve të shtruar në spital (pesha ≥ 50 kg) me COVID-19 për të cilët një provë klinike nuk është në dispozicion ose pjesëmarrja është jo e mundshme.

Ilaçe të tjera

Disa ilaçe të tjera (p.sh. antivirale hetimore, imunoterapeutikë ) janë nën hetim në provat klinike ose janë duke u konsideruar për provat klinike të profilaksisë para ekspozimit, profilaksisë pas ekspozimit ose trajtimit të COVID-19 në Shtetet e Bashkuara dhe në të gjithë botën.

 FDA ka lëshuar udhëzime për administrimin ose studimin e përdorimit të plazmës konvulsive për trajtimin e pacientëve me COVID-19.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Letra e mjekëve në Bergamo: Epidemia jashtë kontrollit

“Sa më shumë shoqëri e mjekuar, aq më shumë përhapet virusi”