MENU
klinika

"Faleminderit që më trajtuan"

Flet pacienti me COVID-19 : Mjekët po bëjnë punën e Zotit

14.04.2020 - 15:12

Vetëm disa ditë pasi festoi ditëlindjen, Beni u shtrua në spital për COVID-19. Mes shërimit të tij, ai foli me për ne – duke paralajmëruar të tjerët se ky është një virus që duhet të merret seriozisht.

“Nuk u ndjeva mirë në ditëlindjen time, gjë që nuk është aspak e zakonshme,” tha Beni .

Kurrë  nuk e imagjinonte se një javë pasi bëri 43 vjeç, ai do të fliste me stafin tonë  nga shtrati i tij në spital.

“Është e ashpër,” tha Beni. “

“Është  më e pakta të thuash e ashpër.”

Ai tha që simptomat e tij filluan me lodhje dhe u përkeqësuan që andej.

“Gulçim, disa kollitje, jo një kollë e qëndrueshme, por mjaft e fortë “, tha Beni.

Kur ai nuk mundi të përfundojë një trajtim të dializës, u dërgua në spital, ku u pranua dhe u testua për COVID-19.

“Kjo nuk është diçka me të cilën duhet të luhet, veçanërisht nëse keni kushte para-ekzistuese,” tha Beni.

 “Tani për tani, unë jam në rregull për pjesën më të madhe,”.

 “Frymëmarrja është më e mirë sesa ka qenë. Jam i lumtur për këtë”.

Ai  tha që  mezi pret të rikthehet në rutinën e tij normale, të punojë, të shkoj në tëatër dhe të kalojë kohën me të dashurit dhe familjen e tij.

Ai kërkoi që të gjithë të marrin seriozisht urdhrat e qëndrimit në shtëpi për të ndaluar përhapjen.

“Nuk ka birrë apo kafe që ia vlen përpara kësaj,” tha Beni.

“Nuk ka asnjë burrë apo grua të fortë . Nuk ka pica atje që ia vlen. Vetëm të qëndrojë në shtëpi.”

Beni ka një gjendje para-ekzistuese, por tha se të gjithë duhet të shqetësohen. Ai tha se dëshironte të tregonte se sa me fat ndihej që shpëtoi nga e keqja dhe se sa i lumtur  është që trupi i tij po pranon trajtim.

Shënim: Emri i pacientit është ndryshuar për arsye privatësie.