MENU
klinika

COVID-19/ Tre vendimet e BSH

Nga ulja e pagave tek heqja e pagesës për E-Banking

09.04.2020 - 12:34

Për shkak të situatës së krijuar nga Covid-19 në vendin tonë, Këshilli mbikqyrës i Bankës së Shqipërisë në mbledhjen e zhvilluar online ka vendosur të marr tre vendime të rëndësishëm. Nëpërmjet një njoftimi të publikuar në faqen zyrtare të Bankës së Shqipërisë Këshilli mbikqyrës ka miratuar uljen me 50% të honorareve të anëtarëve të Këshillit Mbikëqyrës dhe përgjysmimin e pagave për administratorët e drejtorët. Po ashtu këshilli mbikqyrës ka marrë vendimin për pezullimin e shpërndarjes së fitimit nga bankat.

Në bazë të këtij vendimi pezullohet deri në fund të muajit qershor 2020, shpërndarja nga ana e bankave, të fitimit të mbartur nga periudhat e mëparshme, të fitimit të realizuar në vitin 2019 si dhe të fitimit që do të realizohet përgjatë gjashtëmujorit të parë të vitit 2020.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Një tjetër vendim është dhe eleminimi i kostos për pagesat E-Banking. Ky vendim ka për qëllim mbështetjen e klientëve të bankave për vijimin e kryerjes së pagesave të tyre në kushtet e kufizimit të lëvizjes dhe gjithashtu mimimizimit të rreziqeve nga grumbullimi i popullatës në degët e bankave. Më konkretisht, ky vendim synon të bëjë më tërheqës përdorimin e shërbimeve Homebanking nëpërmjet eliminimit të kostove të këtij shërbimi.

Njëkohësisht, në mbështetje të këtij vendimi, Banka e Shqipërisë eleminon komisionet e aplikuara për përdorimin e sistemeve të pagesave të Bankës së Shqipërisë nga ana e bankave për të balancuar kostot e mbartura prej tyre. Në përfundim, Këshilli Mbikëqyrës u njoh dhe me informacione të tjera mbi aktivitetin e përditshëm funksional dhe operacional të Bankës së Shqipërisë.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Për kurimin e koronavirusit

A duhet të shmangni vërtet ibuprofenin?

Sqaron Autoriteti Europian për Sigurinë Ushqimore

A përhapet COVID-19 nga ushqimet?