MENU
klinika

"Bolero' për audiencën... që na mungon"

Orkestra franceze performancë në “Youtube”

06.04.2020 - 11:08

          Përmes një videoje të shfaqjes në “YouTube”, për artistët francezë ishte mënyra për të mbajtur kontakte me njëri-tjetrin dhe me audiencën, që këto kohë u mungon shumë.

Për pjesëmarrësit, ishte një mundësi për të shpëtuar nga izolimi dhe për të nxitur shpirtin e sakrificës dhe emocionet e muzikës së përzgjedhur, për miliona vetë të bllokuar në izolim.

Për “Riviere”, ishte gjithashtu një mënyrë për të përcjellë gëzim, “diçka universale në këtë kohë veçanërisht të vështirë”.

kolana e librave

Fillon me secilin muzikant, që prezantohet, ndërsa muzika nis me instrumentet që luhen në tri ekrane të ndara, më pas katër dhe shumë të tjerë.

Ky interpretim i pazakontë i “Bolero”, një nga pjesët më të njohura të muzikës klasike në botë, ishte ripunuar në një version të përmbledhur prej katër minutash.

Punimi origjinal është i gjatë rreth 15 minuta dhe është shkruar për 80 muzikantë.