MENU
klinika

Gjeneral Piro Ahmetaj, mesazh për 1 Majin

“LIRIA dhe DEMOKRACIA nuk DHUROHEN… ”!

07.05.2020 - 12:56

Marrë nga faqja personale në FB:

Të dashur miq,

Të nderuar bashkëkombas,

Dje, (s’) besoj ti keni ndjekur të paparët-Kuvendar =  #TTT#108vjet#histori#Kombëtare!

U mblodhën prapë dje në paloParlament dhe bilbil(gjuz)arët rrogëtarë, “debatuan ashpër …” me Surre(a)l-Padishahun, spiroKalët, ballë-rrumpallët, … etj ! etj ! etj !

Nuk kanë as turp as marre”, nuk kanë “as Din as Iman” = turpëruan dynjanë dhe na bënë gazin e botës !

Sarkazma brilante te komedia: “Shkolla e qënve” është mrekullisht e realizuar (!), POR shumë e mangët, më qesharak edhe më e dhimbshme sot (!) = pasi nëse regjimet “kanë patur qenër të stërvitur …”, qeverisjet sekt-Dixhitale, mbajnë edhe “zagarë edhe kone” …, që sa më shumë i ushqen/ndërsen udhëheqësi-Suprem … aq më fort lehin …dhe aq me lartë ngjiten …!

Filozofi francez, Joseph de Maistre, përpara 200 vjetësh (!) adreson një mesazh profetik për qytetarët (jo delet …): “Every nation gets the government it deserves” !

Sigurisht me dhimbje por fatkeqësisht duhet ta pranojmë se: “meritojmë pusht-etarët që kemi …. ” !!

Ndërsa në 1 Maj, plot 138 vjet (!) më parë punëtorët në USA, manifestuan për liritë dhe të drejtat bazike !!

Kështu, shpresoj që sarkazma e komedisë “Shkolla e qënve” (bashkëngjitur për ilustrim dhe kënaqësi) dhe kjo datë të shërbejnë si këmbanë-zgjimi për mbarë-shqiptarët, për të pyetur vehtëveten dhe njeri-tjetrin: “nëse i meritojmë këtë paloKuvend dhe këta konePusht-etarë”!?

Thënë këtë, përsëris se besoj fort se betejën me Covid – 19 do ta fitojmë, ndërsa lufta me “Udhëhëqësit që s’na duhen … !”, oligarkët, sekserët, konet dhe kamikazët e pushtetit …fatëkeqësisht do/po bëhet edhe më e vështirë se e viteve 90 !!

Prandaj për ta tejlakuar këtë sekt-Shtetarësh më të degraduarin në 108 vjet histori, du të besoj, të uroj dhe të lutem, që kjo datë simbolike të shërbejë si “këmbanë për luftë” dhe për reflektim mbarë-Kombëtar pasi historia e qytetërimeve na tregon qartë se: “Liria dhe Demokracia nuk dhurohen”!

Gjithsesi = Gëzuar Festën e 1 Majit !

Faleminderit ”!

* Gjeneral ® Piro Ahmetaj,

Këshilltar për Sigurinë Kombëtare në PD,