MENU
klinika

Përshtatja e aktivitetit me pandeminë

Raporti i BE: “COVID-19 rriti çmimin e drogërave”

31.05.2020 - 15:09

Përdoruesit e drogave të paligjshme në Evropë po përballen me çmime më të larta dhe ulje të pastërtisë për disa prej tyre, në mes të mungesave lokale të shkaktuara nga ndikimi i shpërthimit të koronavirusit, sipas një raporti të Bashkimit Evropian.

Sidoqoftë, sipas Europol dhe Qendrës Evropiane të Monitorimit të Lëndëve dhe Drogës, Agjensia e BE për drogërat, grupet e krimit të organizuar kanë mbetur “aktive dhe elastike” edhe gjatë pandemisë, duke “përshtatur metodat e transportit, rrugët e trafikimit dhe metodat e fshehjes”.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Gjetjet, bazuar në një studim të ekspertëve të drogërave në vendet anëtare të BE-së, tregon se përçarja në zinxhirin e furnizimit të drogave ka qenë kryesisht në nivelin e shpërndarjes, si rezultat i distancimit social, trafiku i shumicës me shumicë vazhdon kryesisht në nivele parandemike.

“Me shitjet në rrugë të prekura rëndë nga kufizimet në lëvizje, konsumatorët dhe tregtarët po kthehen gjithnjë e më shumë drejt metodave alternative, duke përfshirë përdorimin e tregjeve të errëta, platformat e mediave sociale dhe aplikacionet e enkriptuara të komunikimit,” me pagesa pa para dhe ndërveprime më të ndritura “, thanë agjencitë në njoftim.(The Guardian)

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


"Kina e humbi Evropën..."

BE, jo më e varur nga Kina!


Si renditet Shqipëria sipas raportit të OECD?

Papunësia në rajonin e Ballkanit Perëndimor

MIE: Çfarë parashikon kontrata? Dokumenti

Hapet gara/ Rruga “Milot-Fier” me koncension deri në 2024

Covid-19 'bekon' metalin e çmuar!

RT/ Ari, mbreti i tregut

Amnistia fiskale/ Shkalla e tatimit për pasuritë e deklaruara

Denaj: Synojmë që jashtë nismës të mbeten paratë e krimit