MENU
klinika

Do të ishte një moment historik

SpaceX anulon misionin disa minuta para nisjes

28.05.2020 - 10:40

Nisja historike e SpaceX dhe NASA është anuluar disa minuta para nisjes për shkak të motit të keq.

Misioni do të kishte qenë hera e parë që astronautët do të ishin nisur nga toka amerikane në pothuajse një dekadë.

Por moti i dobët në të gjithë Florida ndaloi nisjen nga Kennedy Space Center. Akordimi u ndërpre më pak se 17 minuta para se raketa SpaceX Falcon 9 të ishte për shkak të ngritjes.

kolana e librave

Fuqia e fushave elektrike në atmosferë e bëri atë të pasigurt për kontrollin e misionit për të vazhduar me lëshimin, tha SpaceX. Kompania tha se priste që ato kushte problemi të pastroheshin nëse do të kishin 10 minuta më shumë, por natyra e lëshimit “të menjëhershëm” do të thoshte që lëshimi duhej të ndodhte në kohën e caktuar ose aspak.

SpaceX dhe Nasa tani do të përpiqen përsëri të nisen të shtunën, me një tjetër dritare të mundshme nisjeje të dielën. Nisja e së shtunës do të bëhet pak më herët, në 15.22 me kohën lokale.