MENU
klinika

“Shqipëria në një fazë kritike"

Ambasadorja Kim: Shpenzuam 9 orë me Këshillin Politik por…

02.06.2020 - 19:56

Në daljen për gazetarë, zonja Kim tha se nëse palët arrijnë konsensus përtej rekomandimeve të OSBE/ODIHR, është i mirëpritur ky konsensus, por shtoj se nuk mund të pranohen propozimet në kundërshtim me këto rekomandime.

Që të tre kemi shpenzuar rreth 9 orë me të gjithë anëtarët e Këshillit Politik. Ka qenë një ditë e gjatë. Është bërë përparim. Kjo ka qenë e vështirë për të gjithë palët e përfshira. Të gjithëve u është kërkuar që të japin në mënyrë që Shqipëria të përfitojë. Shqipëria mike dhe aleati ynë është në një fazë kritike të historisë së saj. 25 marsi ishte një pikë kthese. Është një votë për të ardhmen e Shqipërisë në Evropë.

kolana e librave

Sikurse jeni në dijeni, BE ka vendosur një sërë kushtet për nisjen e negociatave për anëtarësim në BE. Mes tyre është reforma zgjedhore, e cila është në përputhje me rekomandimet e OSBE/ODIHR. Qëllimi ynë sot dhe qëllimi ynë nesër, është që Shqipëria të mund të përmbushë të gjitha rekomandimet në mënyrë që të jetë anëtare në BE. Nëse Partitë arrijnë konsensus përtej përmasave. Nëse konsensusi për të cilat ODIHR nuk ka rekomanduar, palët nuk duhet të arrijnë tek këto kërkesa. Sikurse kam thënë, Shtetet e Bashkuara duan që Shqipëria të jetë në BE”- tha ambasadorja Yuri Kim.

Zëri i Amerikës: Në 8 ditët e fundit, humbën jetën...

“Vazhdojnë të thellohen pasojat tragjike të Covid-19 në Shqipëri”

Pasi SHBA bleu gjithë stokun e ilaçit, është rritur frika se...

Çfarë është Remdesiviri dhe pse po e kërkojnë të gjithë?

''Urbanët do nisin punën që ditën e…. '' Ja masat e sigurisë!

Pas kërcënimit me heqje të licencave, Bashkia e Tiranës njofton rifillimin e transportit publik

“Po hedhim në plehra 4 muaj masash”

Rikthehet vala e dytë e COVID në qytetin italian