MENU
klinika

E fundit

Greqia hap kufijtë me Shqipërinë

29.06.2020 - 11:33

Megjithëse ishte planifikuar që kufiri i Greqisë me Shqipërinë të hapej më 15 qershor, vendimi ndryshoi sërish për shkak të rrezikshmërisë së lartë për përhapjen e Covid-19.

Ky vendim u shty, ndërsa sot kemi një datë zyrtare të hapjes së kufijve.

Sipas një deklarate nga zëdhënësi i qeverisë greke, Stelios Petsas, duke filluar nga data 1 korrik, doganat e Kakavijës dhe Kapshticës do të jenë të hapura.

Ndërkohë, mbetet të presim edhe dy javë për të mësuar vendimin e Bashkimit Europian lidhur me hapjen e kufijve për Shqipërinë.

Bashkimi Europian është duke krijuar një draft për kufijtë, ku ka listuar shtetet që mund të lëvizin lirisht. Pikërisht, kjo marrëveshje nuk është arritur ende nga të gjitha shtetet nga të cilat do të autorizohet hyrja në Europë.

Lista e vendeve me të cilat BE mund të hapë kufijtë

Shqipëria

Vatican City

Monaco

Montenegro

Andorra

Serbia

Bosnia and Herzegovina

Ukraine

Turkey

Kosovo

Democratic People’s Republic of Korea

Turkmenistan

Vietnam

China

Thailand

Myanmar

Mongolia

Japan

South Korea

Georgia

Bhutan

Lebanon

Indonesia

Uzbekistan

India

Tajikistan

Kazakhstan

Palau

New Zeland

Australia

Dominica

Bahamas

Saint Lucia

Uruguay

Jamaica

Cuba

Guyana

Paraguay

Venezuela

Nicaragua

Costa Rica