MENU
klinika

Rimëkëmbja, proces i gjatë!

Parashikimet për ekonominë italiane/ Rënia e PBB do të jetë..

06.06.2020 - 16:07

Prodhimi i Brendshëm Bruto italian do të bjerë mesatarisht me 9.2% këtë vit, për t`u rimëkëmbur me një rritje prej vetëm 4.8%, vitin e ardhshëm, dhe 2.5% në 2022. Këto janë projeksionet më të fundit makroekonomike të Bankës Qendrore të Italisë që ilustron një panoramë ku rimëkëmbja duket se do të jetë e vështirë.

Sa i përket vitit aktual, shifra negative që tregon një recesion të thellë, duket të jetë produkt i rënies së kërkesës së jashtme dhe e flukseve turistike ndërkombëtare, rënies së kërkesës së brendshme si dhe pasojë e goditjes që ka marrë tregu i punës dhe të ardhurat familjare nga covid-19, thonë ekspertët e Bankës së Italisë.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Rimëkëmbja e ekonomisë italiane pritet të fillojë që prej tremujorit të dytë të vitit, që pjesërisht reflekton edhe rihapjen e ekonomisë. Banka e Italisë parashikon që këtë vit, kërkesa e jashtme për produktet italiane të bjerë me 13.5%, duke filluar rimëkëmbjen dy-vjeçare.

Banka e Italisë parashikon që këtë vit, kërkesa e jashtme për produktet italiane të bjerë me 13.5%, duke filluar rimëkëmbjen në dy-vjeçarin e ardhshëm. Rënia e konsumit të familjeve projektohet gjithashtu në rreth 9% këtë vit, ndërkohë që investimet dhe eksportet parashikohet të bien me 15% dhe 16% respektivisht.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Bussines Insider/ Paralajmërojnë analistët

“Recesioni global është i pashmangshëm”


Të diplomuarit në zanate ndëshkohen nga...

Përse nuk gjendet punë në Shqipëri?

Mbikëqyrja e tregjeve

Autoriteti kroat mbështet AMF

RT/ Ky muaj do të zbulojë shumë!

Nafta/ Rusia po pret një vendim nga OPEC+

Edhe nëse pandemia mbahet nën kontroll

Ekonomia do të kërkojë 5 vite të rikuperohet!