MENU
klinika

Mësojeni dhe ju

Si të bëni vetë uthullën e mollës në 4 hapa të thjeshtë

27.06.2020 - 15:30

Uthull molle e realizuar vetë:

Çfarë ju nevojitet:

  •  Një enë qelqi e madhe
  • 1 kg mollë
  • Ujë mineral
  • 3 lugë me sheqer
  • 1 copë nape

Përgatitja:

  • Lani dhe prisni mollët në pjesë të vola. I vendosni në një enë, shtoni sheqerin dhe ujin.
  • E mbuloni enën me një napë. Vendoseni në një vend të errët, në temperaturë 15-26 gradë Celsius, për 5-6 javë.
  • Pas kësaj kohe, mollët do jenë të fermentuara. Hiqeni lëngun dhe vendoseni në një kavanoz qelqi, lëreni të qendrojë edhe për tre ditë të tjera.
  • Pas kësaj kohe, provoni uthullin tuaj për të ditur nëse është në pikën ideale të aciditetit dhe filloni ta përdorni.