Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, është institucioni kyç që duhet kujdeset për cilësinë e ushqimit që vjen në tryezën tonë. Bert Lili, Drejtori i Përgjithshëm i AKU-së thotë se numri i lartë i inspektimeve dhe gjobave nuk garanton siguri ushqimore.
“Inspektimet e bëra në periudhën e fundit janë 14405 të tillë, kemi 60 gjoba dhe 499 paralajmërime për të arritur standardet e duhura”, shprehet Lili.
Ushqimet me origjinë shtazore ne vendin tonë jo gjithmonë janë të sigurta për t’u konsumuar.
“Gjithmonë në sektorin e ushqimit problemi është sektori i produkteve me origjinë shtazore. Është sektori që duhet kontrolluar monitoruar për të arritur gjurmueshmërinë si dhe standarde më të larta”, sqaron Drejtori i Përgjithshëm i AKU-së. Ligji i ri i Veterenarisë pritet të përmirësojë cilësinë e ushqimeve me origjinë shtazore.
“Ligji i Veterinarisë i sapomiratuar në Kuvend bën të mundur vaksinimin falas të gjithë bagëtive dhe matrikullimin e tyre; për këtë arsye shtohen 400 veterinerë si trup inspektuese”.