MENU
klinika

Nga CNN

Maska e Trump nuk mbulon dot gjithçka!

13.07.2020 - 16:28

Të shtunën, mësuam se sa amerikanë duhej të vdisnin nga Covid-19 para se Presidenti Donald Trump të vendoste një maskë në publik: Të paktën 134,000.

Por Trump meriton zero duartrokitje. Ju nuk mund të lavdëroni një President për vendosjen e maskës pasi ekspertët e administratës së tij u kishin bërë thirrje të gjithë amerikanëve që ta bëjnë këtë që nga prilli -.

Është e padiskutueshme që vendosja e një maske në publik ngadalëson përhapjen e Covid-19 dhe nga ana tjetër shpëton jetë.

Kjo është arsyeja pse në 3 prill, u ndryshua udhëzimi dhe rekomandoi që amerikanët të vendosin maska.

Në kohën e këtij udhëzimi të ri, afërsisht 7,000 amerikanë kishin vdekur nga koronavirusi dhe kishte mbi 275,000 raste të konfirmuara të virusit në SHBA.

Fushata e Trump për të mos pranuar rekomandimin e administratës së tij për të veshur një maskë filloi po atë ditë, në konferencën për shtyp, me deklarimin e Trump, “Unë po zgjedh të mos e bëj atë”, duke shtuar, “por disa njerëz duan ta bëjnë këtë dhe kjo është mirë.”

Dhe kështu lindi politizimi i Trump për një masë shpëtimi jete gjatë një pandemie vdekjeprurëse.

Ndërsa virusi vazhdoi të përhapet dhe numri i vdekjeve u ngjit, Trump shkoi aq larg sa talleshin me disa që mbanin maska.

Gjatë një konference shtypi të 26 majit, ai përqeshi publikisht një reporter për veshjen e një maskë, duke deklaruar se ai vetëm po e bënte këtë “për të qenë politikisht i saktë”.

Që atëherë, zyrtarët shëndetësorë u kanë kërkuar amerikanëve të veshin një maskë, me ekspertin e vetë sëmundjes infektive të administratës Trump, Dr. Anthony Fauci, duke deklaruar më 27 maj, në atë që mund të shihej si një delikate delikate për Trump, “Unë dua të mbroj veten dhe të mbroj të tjerët, dhe gjithashtu sepse unë dua ta bëj atë të jetë një simbol për njerëzit të shohin se kjo është gjëja që duhet të bësh “.

Në fund të qershorit, Guvernatori i New York-ut Andrew Cuomo i kërkoi publikut Trump që të dhuronte një maskë.

Megjithatë, përmes gjithë kësaj, Trump nuk pranoi që të shtunën të vendoste një maskë në publik.

Trump gjithashtu shtoi, “Unë kurrë nuk kam qenë kundër maskave”, e cila natyrisht është e kundërta e veprimeve dhe komenteve të tij të së kaluarës.

Asnjëherë nuk do të dimë me siguri se çfarë mund të ishte ndryshuar në të kaluarën.

Por ka dyshim se nëse Trump do të bënte gjënë e duhur, do të kishte bërë një ndryshim për më mirë.

Maska janë vetëm një pjesë e një strategjie, por mosrespektimi i rekomandimit nga Trump për maskat e fytyrës vetëm sa i bëri pasojat e kësaj pandemie vdekjeprurëse.

Dhe ky mund të jetë akti më i qortuar dhe i pafalshëm i Trump si President.

Përkthyer dhe përshtatur nga CNN/ Konica.al