MENU
klinika

Covid-19 'bekon' metalin e çmuar!

RT/ Ari, mbreti i tregut

09.07.2020 - 10:54

Ari e ka zgjeruar tubimin e tij me çmimet që arrijnë nivelin e tyre më të lartë në më shumë se nëntë vjet këtë javë. Metali i çmuar ka bërë shumë mirë kohët e fundit, pasi investitorët po grumbullohen për asete strehimore të sigurta në mes të paqëndrueshmërisë së tregut.

Ari u rrit mbi 1800 dollarë ditën e martë, duke mbyllur mbi atë nivelin e rezistencës kryesore. Kjo është vlera e saj më e lartë që nga viti 2011, dhe përpjekja e dytë për tregti dhe mbyllje mbi 1800 dollarë gjatë muajit të fundit. Metali u tregtua me 0.2 përqind të Mërkurën, me 1.799 dollarë për ons.

“Është logjike të presësh që ari të tejkalojë shumicën e pasurive në një mjedis lehtësues të bankës qendrore të pashembullt, dhe ne parashikojmë që metali i çmuar të ruajë dorën e sipërme në shumicën e skenarëve,” shkroi strategjisti i vjetër i mallrave të Bloomberg Intelligence, Mike McGlone.

Sipas tij, rimëkëmbja e ngadaltë ekonomike do të bëjë presion ndaj mallrave, përveç arit, i cili do të shkojë në rekordin e tij të lartë prej 1900 dollarë në ons. “Kushtet globale të depresionit duhet të shtypin BCOM [Bloomberg Commodity Index – Ed] nën lugin e vitit 2016 dhe arin mbi lartësinë e tij të të gjitha kohërave, rreth 1900 dollarë për ons,” tha ai.

Ari ka bërë tregti mbi nivelin e tij të ri bazë prej 1,700 dollarë në ons që nga mesi i prillit. “Do ditë që kalon mbi këtë nivel ndërton një bazë më të fortë për metalin për të bërë lëvizjen tjetër në tubimin e saj shkallësh”, tha McGlone.

“Koronavirusi po krijon kushte pothuajse të përsosura për deflacionin e çmimeve të mallrave, lehtësimin e bankës qendrore dhe rritjen e çmimeve të arit … Ari qëndron të jetë përfituesi kryesor.”

Strategjisti shtoi se, “Tensioni i qëndrueshëm i tregtisë SHBA-Kinë dhe një rikuperim i pamundur ekonomik në formë V, e mbajnë pamjen tonë të çmimeve si të pafavorshme për mallra të gjera dhe të favorshme për arin. Ne shohim pak për të parandaluar që metali të arrijë nivele të larta të të gjitha kohërave dhe Indeksi i spoteve të mallrave Bloomberg që të zgjasë nivelin e ulët të vitit 2016 “.

/Përkthyer dhe përshtatur për Konica.al nga RT

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Koronavirusi/ Paralajmërimi i FMN-së

“Depresioni më i thellë që nga vitet ’30”


"Ndihma financiare e pandemisë së koronavirusit"

Drejtoria e Tatimeve: 25 gushti afati i fundit i ankesave, për….

"Kohët e vështira janë këtu"

RT/ MB po vuan më shumë se Europa

Kërcënimet e SHBA/ Skenari më i keq

RT/ Kur do të jetë gati Nord Stream?