MENU
klinika

Fed/ Deri kur?

“Normat e interesit do qëndrojnë të fiksuara pranë zeros”

22.09.2020 - 07:00

Rezerva Federale njoftoi se do t’i mbajë përqindjet e interesit te fiksuara pranë zeros.

Në një deklaratë mbi politikat e saj, banka qëndrore githashtu tha se do t’i mbajë aty derisa inflacioni të jetë në rrugë të mbarë drejt “tejkalimit të moderuar” të qëllimit prej 2%, për ca kohë. Jay Powell, kryetari i Fed, komentoi se rekuperimi i ekonomisë Amerikane pritet të ngadalësojë dhe se ekonomia do të kërkojë mbështetje të vazhdueshme nga banka qëndrore, si dhe prej shpenzimeve ekstra të qeverisë.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Historitë e tmerrshme nga pavijonet me pacientë në prag të vdekjes

‘The Economist’: Trauma kolektive që po shkakton Covid

The Wall Street Journal: Pjesa e vështirë fillon tani

Analizë: Ekonomike globale bën hapa mbrapa


Nga Prof. Dr. Adrian Civici/ Teoria e lojës dhe teoria e ankadeve

Çmimi Nobel në ekonomi përballë ekonomisë shqiptare

Kostot do të tejkalojnë përfitimet

The Economist: Duhet shmangur një bllokim i dytë

Planet e Izraelit dhe Arabisë Saudite

Bisedimet për tubacionin ‘Top-Sekret’!

Denaj: Prioritet arsimi, shëndetësia dhe rindërtimi

Sa do të investohen për të përballuar pandeminë?

The Economist: Model i gabuar ekonomik

Shpresat tek pensionistët e pasur!