MENU
klinika

COVID-19

Greqia me vendim të ri për karantinën ndaj shtetasve të huaj

22.02.2021 - 11:20

Karantina e detyrueshme shtatë ditore shtëpiake për të gjithë ata që do të hyjnë në Greqi në çfarëdo mënyre dhe me çdo mjet është zgjatur për dy javë të tjera, gjegjësisht deri më 8 mars të vitit 2020, njofton korrespondentja e MIA-s nga Athina.

Në pajtim me vendimit ministror të Ministrive kompetente greke dhe vendimeve të reja të Agjencisë greke për aviacion civil, edhe më tej në fuqi është vërtetimi I obligueshëm për PCR test negative të bërë 72 orë para udhëtimit është ende në fuqi, për të gjithë ata që do të mbërrijnë në Greqi deri më mars 8, dhe paralelisht, gjatë arritjes, testet e shpejta do të kryhen për disa nga pasagjerët në përputhje me procesin e planifikuar në përputhje me të dhënat e futura në formën e veçantë (Passenger Locator Form) për udhëtime në Greqi.

Vendimi për karantinë shtëpiake zbatohet për udhëtarët nga të gjitha vendet, duke përfshirë ata nga Bashkimi

Evropian, dhe nëse vizita në Greqi zgjat më pak se shtatë ditë, atëherë izolimi i brendshëm do të zgjasë për tërë periudhën, ndërsa ata janë në vend, deri në largimin e tyre.

Për udhëtarët nga Britania e Madhe janë paraparë rregulla të veçanta për udhëtarët nga MB, dmth. Për të dalë nga karantina shtatë ditore, do të jetë e nevojshme, në ditën e shtatë, të bëni test PCR.

Deri më 8 mars, siç njoftoi dje MIA, është vazhduar vendimi për të kufizuar kufijtë tokësorë me Maqedoninë e Veriut, Shqipërinë dhe Turqinë, si dhe ndalimi i hyrjes në Greqi të shtetasve të vendeve të treta, i cili hyri në fuqi herët në mëngjes