MENU
klinika

Libër me portrete fotografike

Kate lançon librin e portreteve për të kujtuar pandeminë

30.03.2021 - 10:35

Dukesha e Kembrixhit, Kate, të dielën nisi një libër me portrete fotografike të marra gjatë karantinimit të Britanisë nga COVID-19.

Kate, e cila është e martuar me Princin William, nipi i Mbretëreshës dhe i dyti në radhë për fronin, filloi projektin me Galerinë Kombëtare të Portreteve vitin e kaluar, duke ftuar njerëzit të paraqisnin fotot e bëra gjatë bllokimit të parë të koronavirusit në Britani.

Një panel gjykatësish, përfshirë Kate, zgjodhi 100 portrete nga mbi 31,000 paraqitje, të cilat u treguan në ekspozitat dixhitale dhe të komunitetit para se të shpallej libri.

“Përmes ‘Hold Still’, unë doja të përdorja fuqinë e fotografisë për të krijuar një rekord të qëndrueshëm të asaj që po përjetonim të gjithë për të kapur histori individësh dhe për të dokumentuar momente të rëndësishme për familjet dhe komunitetet ndërsa jetonim pandeminë,” shkroi Kate në hyrje të librit.

Libri i quajtur Hold Still: Një Portret i Kombit Tonë në vitin 2020 do të jetë në dispozicion nga 7 maj, saktësisht një vit pasi filloi projekti. Të ardhurat neto do të ndahen midis Galerisë Kombëtare të Portreteve dhe bamirësisë britanike të shëndetit mendor Mind.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN