MENU
klinika

Mes tyre ajo 10.000 lekëshe në ngjyrë të artë

Hidhen në treg kartmonedhat e reja

13.06.2021 - 15:49

Për herë të parë në Shqipëri ka nisur hedhja në treg e kartmonedhës 10.000 lekëse e cila do të mbajë portretin e Asdrenit, rilindasit që shkroi tektin e Himnit të Shqipërisë.

“Ditën e martë, datë 15 qershor 2021, ora 11:00, në ambientet e Bankës së Shqipërisë do të organizohet prezantimi i dy prerjeve të radhës së serisë së re të kartëmonedhës shqiptare, përkatësisht 1000 Lekë dhe 10000 Lekë”, njofton Banka e Shqipërisë.

Me 15 Qershor këto prerje do të nisin qarkullimin.

Në ambientet e Bankës së Shqipërisë do të prezantohet kartmonedha prej 1000 lekë dhe risia, kartmonedha 10.000 lekë.

Ndërkohë, gjatë vitit 2021 pritet që të hidhet në qarkullim edhe kartmonedha e re 2000 lekë, pasi kartmonedhat me vlerë 200 dhe 5000 lekë u hodhën në treg në 30 shtator të vitit 2019.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


BSH: Mund t’i shkëmbeni kundrejt vlerës 100%

Keni kartmonedha 500 lekëshe të 1991?