MENU
klinika

Për çfarë do punojnë?

Pentagon formon një ekip të ri për investigimin e UFO-ve

25.11.2021 - 09:55

Departamenti Amerikan i Mbrojtjes njoftoi se do të krijojë një ekip të ri që do të hetojë raportet për praninë e objekteve të paidentifikuara fluturuese (UFO) në hapësirën ajrore të kontrolluar. Grupi u formua pas një raporti që qeveria lëshoi në qershor, i cili përfshinte 144 vëzhgime duke deklaruar se kishte mungesë të të dhënave për të përcaktuar natyrën e objekteve misterioze fluturuese.

Ekipi i ri, i quajtur Grupi i Sinkronizimit të Identifikimit dhe Menaxhimit të Objekteve Ajrore, do të mbikëqyret nga Nënsekretari i Mbrojtjes për Shërbimet e Inteligjencës dhe Drejtori i Shtabit të Përbashkët.

Ekipi i ri do të punojë për të zbuluar, identifikuar dhe identifikuar objektet, si dhe për të vlerësuar dhe zbutur çdo kërcënim që lidhet me to, tha Penta. Për dekada të tëra, ushtria amerikane ka hedhur poshtë dhe kundërshtuar vëzhgimet e objekteve fluturuese të paidentifikuara që datojnë që nga vitet 1940.