MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

A i prek skleroza multiple moshat e reja?

26.08.2022 - 13:30

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti: A i prek skleroza multiple moshat e reja?

Mjeku:Është një moshë shumë active, e re dhe sëmundja është invalidizuese dhe dëmton shumë funskione. Sëmundja mund të shfaqet në mënyrë tipike në atë që quhen sulme që zgjasin pak ditë deri në disa javë dhe pasohen nga një lloj përmirësimi. Shenjat më të zakonshme mund të jenë një turbillim i pamjes, pamjet në njërin sy mund të turbullohen. Ose shikimi i dyfishtë. Shenja mund të jenë mpirjet, ose dobësia, kur ndjen më të dobët njërën dorë, njërin krah apo këmbë, ke vështirësi në ecje, fillon rrëzohesh

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Ushtrimet ndihmojnë në lehtësimin e simptomave

Skleroza Multiple dhe stërvitja. Si mund të përfitoni?