MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Ç’duhet të konsumojnë personat vegjetarianë dhe veganë?

07.08.2022 - 10:22

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti:Ç’duhet të konsumojnë personat vegjetarianë dhe veganë?

Mjeku: Unë ju thash si regjimi vegan dhe vegjetarian, po qenë të monitoruar mirë, me porcionet dhe sasitë e elementëve që ne marrim, yndynave, proteinave apo karbohidratet që ne do të marrim, padyshim që do të jap problematika në organizëm, prandaj jo të gjithë personat mund ta bëjnë. Një person që nuk është i mirëinformuar duhet të bëjë një ‘folloë up’ të këtij regjimi, padyshim nën konsulencën mjekësore të një mjeku apo nustricionisti, nëse ka bindjen që do të ndjeki një regjim vegan. Nga këndvështrimi im edhe shëndetësor, ne kryesisht në këta persona rekomandojmë regjime vegjetariane jo vegane. Por ka persona që për arsye regjilioze apo të të drejtave të kafshëve janë të fokusuar te regjimi vegan. Absolutisht nuk duhet t’ja presim me thikë dhe ti themi që është i demshëm, por duhet të jetë i mirëmonitoruar dhe i mirëbalancuar në sasitë e atyre që ne i themi makroelementë që marrim proteinat, yndyrnat apo karbohidrate që regjimi vegan jo gjithmonë i ka pjesë

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.