MENU
klinika

Trajtimi me Rogaine

A është kjo zgjidhja për rënien e flokëve?

12.09.2022 - 17:27

Nëse po ju bien flokët, shanset janë që të keni dëgjuar tashmë për minoxidil, i njohur gjithashtu si Rogaine. Sidomos meqenëse Rogaine është i disponueshëm edhe pa recetë, mund të pyesni veten nëse ky produkt mund të jetë një zgjidhje efektive për rënien e flokëve.

Ndonëse gjithmonë duhet të keni parasysh që së pari të konsultoheni me një mjek ose dermatolog për të diagnostikuar shkakun e rënies së flokëve, këtu është gjithçka që duhet të dini rreth Rogaine dhe si ta diskutoni më mirë produktin me mjekun përpara përdorimit.

Çfarë është Rogaine?

Minoxidil, përbërësi kryesor aktiv në Rogaine, ka qenë i disponueshëm në treg si trajtim për humbjen e flokëve për më shumë se tre dekada, që nga prezantimi i formulës 2% në 1986. Ky trajtim popullor i humbjes së flokëve është aprovuar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) për të trajtuar tullacërinë e modelit mashkullor dhe femëror dhe është i disponueshëm pa recetë si lëng ose shkumë.

Ndërsa mënyra e saktë në të cilën Rogaine mund të promovojë rritjen e flokëve nuk është plotësisht e kuptuar, një rishikim i vitit 2022 tregon për efektet anti-inflamatore, vazodiluese dhe anti-androgjenike të minoxidilit që të gjitha mund të kontribuojnë.

Rogaine funksionon vetëm për disa lloje të tullacisë dhe vetëm nëse vazhdoni me aplikimin e saj. Por nuk funksionon për të gjithë, dhe është gjithashtu e mundur që rezultatet të arrijnë kulmin pas disa muajsh. Produkti mund të përdoret për lloje të tjera të rënies së flokëve, por vetëm nëse rekomandohet nga një mjek.

Nëse produkti funksionon, ndoshta nuk do t’i rritni të gjithë flokët që keni humbur dhe mund të duhen deri në 4 muaj për të parë rezultatet. Ju gjithashtu do të duhet të përdorni Rogaine rregullisht për të ruajtur çdo rritje të flokëve.

Si funksionon Rogaine?

Rogaine konsiderohet një vazodilatator. Mekanizmi i saktë i veprimit të minoxidilit (përbërësi aktiv) në fakt nuk është i qartë. Por besohet se funksionon duke zgjeruar pjesërisht folikulat e flokëve dhe duke zgjatur fazën e rritjes së flokëve. Me më shumë folikula në fazën e rritjes, do të shihni më shumë mbulim të flokëve në skalpin e kokës.

Efektet anësore të Rogaine

Sipas një studimi të vjetër të vitit 2003, Rogaine konsiderohet i sigurt dhe efektet anësore të tij zakonisht nuk janë serioze. Më të zakonshmet përfshijnë:

  • irritimi i kokës
  • rritja e flokëve në zonat ngjitur, si balli
  • ndryshime në strukturën ose ngjyrën e flokëve

Kur aplikoni Rogaine, kini kujdes që të mos hyjë në sy.  Nëse e bëni këtë, shpëlani sytë me shumë ujë të freskët rubineti. Kërkoni këshilla nga mjeku.

Rogaine mund të çojë në efekte anësore më serioze, por kjo është e rrallë. Flisni menjëherë me mjekun nëse përjetoni ndonjë nga të mëposhtmet:

  • shtim i papritur dhe i pashpjegueshëm i peshës
  • dobësi ose marramendje
  • ënjtje e duarve ose këmbëve
  • dhimbje gjoksi

Kur filloni të përdorni Rogaine për herë të parë, mund të vini re një rritje të rënies së flokëve për dy javët e para pasi gjëndrat e flokëve i shtyjnë flokët e vjetër për të krijuar vend për rritje të re.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Gabimet që mund t’i ndreqni që tani

Arsyet përse ju bien flokët