MENU
klinika

Lufta

“Kthesa e Gjermanisë”/ Scholz i jep Ukrainës 56 milionë euro

30.11.2022 - 09:14

Gjermania i ka dhënë Ukrainës 56 milionë euro për riparimin e infrastrukturës së saj energjetike.

Kancelari gjerman Olaf Scholz e tha këtë në një telefonatë me presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky, tha zëdhënësi i qeverisë federale Steffen Hebestreit .

Kancelari Scholz thirri presidentin Zelensky për të shkëmbyer pikëpamje mbi situatën politike, ushtarake dhe humanitare në Ukrainë, tha zëdhënësi.

Zelensky e informoi Scholz-in për pasojat e sulmeve ajrore ruse në infrastrukturën civile, furnizimin me ujë dhe energji elektrike. Kancelari dënoi bombardimet e vazhdueshme dhe siguroi Ukrainën për mbështetje të mëtejshme.

Deri më tani, qeveria federale ka dhënë 56 milionë euro ndihmë financiare afatshkurtër për të riparuar infrastrukturën energjetike të Ukrainës. Gjermania po siguron gjithashtu më shumë se 350 gjeneratorë.

Kancelari riafirmoi mbështetjen e vazhdueshme të Gjermanisë për Ukrainën, duke përfshirë fushën e mbrojtjes ajrore dhe rindërtimit afatgjatë.

Të dyja palët ranë dakord të vazhdojnë shkëmbimet e tyre të ngushta dhe konstruktive dhe të mbeten në kontakt të ngushtë.