MENU
klinika

Cilët janë të rrezikshëm?

7 aplikacione për të kontrolluar përbërësit e produkteve të lëkurës

20.11.2023 - 08:36

Me aplikacionet në vijim, do ta keni më të lehtë të kuptoni përbërësit e produkteve të kujdesit të lëkurës, trupit dhe jo vetëm.

Cilët janë të rrezikshëm? 7 aplikacione për të

1. Think Dirty

Për më shumë se një dekadë, konsumatorët i kanë besuar këtij aplikacioni të njohur për të zbërthyer listat e përbërësve të produkteve. Për të përdorur Think Dirty, thjesht skanoni barkodin në një produkt kozmetik. Ju gjithashtu mund të kërkoni për produkte në bazën e të dhënave.

Cilët janë të rrezikshëm? 7 aplikacione për të

2. INCI Beauty

INCI Beauty zakonisht përdoret nga njerëzit në vendet europiane, megjithëse mund të përkthehet në pesë gjuhë. Për të përdorur aplikacionin, filloni duke skanuar barkodin e një produkti ose kërkoni sipas emrit të produktit ose emrit të përbërësit. Rezultatet e kërkimit do të tregojnë përbërjen e produktit, duke përfshirë një listë të plotë të përbërësve dhe funksionet e tyre.

Cilët janë të rrezikshëm? 7 aplikacione për të

3. WWG Healthy Living by Environmental Working Group

Misioni i kësaj organizate jofitimprurëse është të fuqizojë njerëzit për të bërë zgjedhje më të shëndetshme duke marrë parasysh faktorët mjedisorë. Në vitin 2004, WWG lançoi Skin Deep, një bazë të dhënash të përbërësve dhe produkteve kozmetike që jep vlerësime bazuar në rreziqet e mundshme shëndetësore.

Cilët janë të rrezikshëm? 7 aplikacione për të

4. Good Face App by The Good Face Project

Ky aplikacion përdor një algoritëm që i lejon përdoruesit të krijojnë një regjim të personalizuar të kujdesit të lëkurës që është i përshtatur për nevojat e lëkurës së tyre dhe përbëhet nga produkte të pastra. Për një rutinë të personalizuar të kujdesit për lëkurën e ndërtuar rreth që përputhen me nevojat e lëkurës suaj, bëni quiz-in e lëkurës në aplikacion.

Cilët janë të rrezikshëm? 7 aplikacione për të

5. Yuka

Aplikacioni skanon etiketat e produkteve tuaja ushqimore dhe kozmetike. Pasi të gjeni një produkt, mund të shikoni një përmbledhje të listës së plotë të përbërësve dhe nivelin e rrezikut të secilit përbërës.

Cilët janë të rrezikshëm? 7 aplikacione për të

6. CosmEthics

CosmEthics është një aplikacion që skanon përbërësit dhe lexon barkodet e produkteve.

Cilët janë të rrezikshëm? 7 aplikacione për të

7. Supergreat

Supergreat lejon njerëzit të ndajnë rutinat dhe këshillat e tyre të bukurisë përmes videove të shkurtra. Edhe pse teknikisht nuk është një aplikacion për kontrollin e përbërësve, Supergreat mund t’i hyjë në punë kujtdo që ka interes për industrinë e bukurisë.