MENU
klinika

OPEC ul prodhimin

Nafta drejt rritjes së mëtejshme të çmimit?

01.12.2023 - 11:20

Vendet anëtare të OPEC+, Arabia Saudite, Rusia, Kuvajti, Omani dhe Algjeria njoftuan se në muajt në vijim do të ketë ulje vullnetare të prodhimit të naftës nga disa prej tyre.

Takimi i fundit i organizatës nuk doli me një deklaratë zyrtare për reduktime të prodhimit, por Rusia dhe Arabia Saudite njoftuan se së bashku do të nxjerrin 2 milionë fuçi naftë më pak në ditë.

Edhe vendet e tjera pritet të ndjekin të njëjtën rrugë, por me sasi shumë herë më të vogla.

Sipas Bloomberg të gjitha këto masa do të nisin të aplikohen duke filluar nga viti i ardhshëm.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Karteli po dështon të rrisë çmimet e naftës

OPEC, po shkakton probleme për Rusinë dhe Arabinë Saudite