MENU
klinika

Largimi i toksinave dhe jo vetëm...

Njihuni me 3 erëzat që do të shpëtojnë mëlçinë nga sëmundjet!

09.12.2023 - 07:15

Shumë përdorues të ilaçeve bimore sugjerojnë përdorimin e bimëve për të rritur shëndetin e mëlçisë tuaj, një organ përgjegjës për pastrimin e toksinave nga trupi juaj.

Në të vërtetë, disa hulumtime tregojnë se disa barëra mund të ndihmojnë në luftimin e çrregullimeve të mëlçisë si cirroza (dhëmbëza të mëlçisë) ose infeksione si hepatiti B dhe hepatiti C (viruse që dihet se shkaktojnë inflamacion në mëlçi).

1.Gjemb qumështi

Sipas një raporti të botuar në 2001 duke analizuar pesë prova klinike (me gjithsej 602 pacientë me cirrozë), studiuesit përcaktuan se trajtimi me gjembin e qumështit mund të çonte në një ulje të konsiderueshme të vdekshmërisë nga mëlçia.

2.Shafran i Indisë

Hulumtimi paraprak tregon se shafrani i Indisë mund të jetë i dobishëm në trajtimin e hepatitit B dhe hepatitit C. Në një studim të vitit 2009 mbi qelizat e mëlçisë, shkencëtarët zbuluan se ekstrakti i shafranit të Indisë ndihmoi në ndalimin e replikimit të virusit të hepatitit B. Një studim i botuar në vitin 2010, ndërkohë, demonstroi se ekstrakti i shafranit të Indisë mund të ndihmojë në shtypjen e kopjimit të virusit të hepatitit C.

3.Rodhe (Burdock)

Burdock (një barishte e përdorur shpesh si një ilaç natyror detox) mund të ndihmojë në mbrojtjen e qelizave të mëlçisë nga dëmtimi i shkaktuar nga acetaminofeni, sipas një studimi mbi kafshët të botuar në vitin 2000. Në testet mbi minjtë, shkencëtarët zbuluan se antioksidantët në rodhe mund të zvogëlojnë efektet e dëmshme  toksike  te substancat e formuara nga metabolizmi i acetaminofenit, një ilaç i përdorur gjerësisht për lehtësimin e dhimbjeve.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN