MENU
klinika

Jeremiç, i shqetësuar

“Zgjedhjet e 17 dhjetorit do të jenë fatale”

15.12.2023 - 14:20

Kreu i listës “Partia Popullore – Zgjedhje të sigurta. Njerëz seriozë”, Vuk Jeremiç tha dje se zgjedhjet e 17 dhjetorit janë “fatale për Serbinë, sepse vitin e ardhshëm do ta humbim vendin” nëse plani franko-gjerman për pavarësinë e Kosovës zbatohet, organizatat joqeveritare të financuara nga ambasadat e huaja do të vendosin për çështjet më të rëndësishme. “Vota për Partinë Popullore është një zgjedhje e sigurt për Serbinë për ta refuzuar qartë dhe pa mëdyshje atë plan dhe për të ruajtur shtetin dhe Kosovën si pjesë të Serbisë. Kjo do të jetë çështja më e rëndësishme nga e cila do të udhëhiqemi në diskutimet për koalicionet e ardhshme pas zgjedhjeve dhe nuk do të hyjmë në aleanca me askënd që është në favor të njohjes së Kosovës nga Serbia”, tha Jeremiç. “Siç dihet, Partia Popullore mbrojti fuqishëm një performancë unike të djathtë, gjë që megjithatë nuk ndodhi. Ne besojmë se është e nevojshme të arrihet bashkimi kombëtar për çështjet më të rëndësishme shtetërore dhe Kosova është çështja më e rëndësishme shtetërore”, tha Jeremiç. Më herët ai ka thënë se plani do të çonte në krijimin e “Shqipërisë së Madhe”. Kryetari i Komitetit Qytetar të Partisë Popullore, Aleksandar Radojeviç, tha se është e papranueshme që qytetarët e krahinës jugore serbe nuk mund të marrin pjesë në zgjedhjet e ardhshme në territorin e tyre, por duhet të votojnë në Rashkë, Tutin, Kurshumli dhe Vranjë. “Është një tragjedi dhe kjo është diçka që ne në Partinë Popullore mendojmë se nuk duhet të jetë kusht për asnjë integrim dhe për çdo gjë që lidhet me ne qytetarët e Serbisë”, tha Radojeviç. Zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare, lokale e krahinore 2023 do të mbahen më 17 dhjetor.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN